PARTNEŘI NAŠICH STRÁNEK >> Deep Silver | ABC games | Zing.cz | Dungeon Siege 3 | CZshare.com | WEDOS.cz

OFICIÁLNÍ ČESKÁ CENTRÁLA PRO HERNÍ SÉRII SACRED jsme i na Facebooku >> FB

SACRED-city.cz

SACRED
Underworld

SACRED 2
Fallen Angel

SACRED 3

DISKUTUJTE:

ANKETUJTE:

Pokud chcete pomoci v rozvoji webu, přečtěte si možnosti: ZDE

.

Raketka.cz: Ráj pro webové stratégy

Autor: SirTraged | Datum: 02.05.2013 13:13

Strategický žánr v posledních 10 letech nepříjemně stagnuje. Neplatí to však pro hry v prohlížečích, ve kterých našly RTS svůj nový domov. Dnes vám přinášíme recenzi nejlepší webové strategie, která se prosazuje i na přenosných zařízeních, hlavně tabletech. S nejvyšším komfortem si ji užijete na herním portálu Raketka.cz.

Kingdom Rush – revoluční i dotažená tower defense strategie
Narazíte-li u flashové hry na logo Armor Games, ihned víte, že jste vybrali správně. Tato společnost už vytvořila tak velkou spoustu kvalitních her, že je zárukou skvělé zábavy a propracovanosti, která není v tomto odvětví vůbec samozřejmostí.

Jedním z mistrovských děl Armor Games je tower defense Kingdom Rush, ve kterém chráníte království před nájezdy skřetů a podobné havěti.

Malý krok pro hru, velký skok pro žánr
Na Kingdom Rush můžete milovat tisíc věcí, o kterých se později také zmíníme, avšak jejím největším přínosem je velká úprava žánrových mechanik, které se teď o něco více podobají klasické RTS. Vezměme si příklad kasáren – po jejich postavení z nich vyběhnou vojáci. Těm dokonce můžete vybrat, v malém kruhu kolem kasáren, kde budou stát a bojovat. V boji mohou zemřít, načež je kasárna vycvičí poměrně rychle znovu. Ostatní budovy pak fungují již tradičně – lučištníci střílejí z věžiček, stejně jako trpasličí artilerie a mágové.

Tradiční tower defense tak dostává nový rozměr a Kingdom Rush už se stal vzorem pro mnoho nástupců, kteří jeho model více, či méně kopírují.

Obsah, obsah, grafika a obsah
Dobré nápady by Kingdom Rush byly k ničemu, kdyby hra nenabízela obsah. Toho je ale tolik, že by se z něj uživilo hned několik plnohodnotných desktopových titulů. Spousta misí s desítkami různých nepřátel vám dá zabrat, obzvlášť díky úrovni obtížnosti, jež je nastavena opravdu nekompromisně. Celou hrou navíc prostupují výrazné RPG prvky, popřípadě vylepšování budov i schopností za peníze, respektive získané hvězdy.

Co se týče grafické podoby hry, je na ní vidět, že nejde o nejžhavější novinku a že se strategické hry soustředí na trochu jiné oblasti, ale svůj účel dokonale plní a po celou hru se jí daří vytvářet atmosféru fantasy království, které trpí pod zdrcujícím útokem temných hord.

Komentáře ( 0 )

Přidej svůj komentář
   
Nick:
Text:
Napiš číslo dvanáct:
 

SACRED: UNDERWORLD| SACRED 2: FALLEN ANGEL| SACRED 3

ZAJÍMAVÁ STRÁNKA

Dungeon siege 3 | Akční RPG - to nejnovější

Copyright © 2007 - 2024 | Všechna práva vyhrazena. Kopírování textů a ostatních materiálů je bez uvedení zdroje či svolení redakce zakázáno.